Search
Close this search box.
Bilden har en text som lyder Föräldrarskap på lika villkor - ett projekt av RFSU i samarbete med Funktionsrätt Sverige. I bilden finns även en illustration av en mamma som sitter i rullstol och kramar sitt barn. Både mamman och barnet ler och ser glada ut.

Föräldrarskap på lika villkor

Är du förälder eller funderar på att bli, och har en fysisk funktionsnedsättning? Då finns det ett nystartat projekt som kan intressera dig. Projektet, som drivs av RFSU i samarbete med Funktionsrätt Sverige, heter ”Föräldraskap på lika villkor” och ska pågå i två år.

Information från projektmedarbetare Finn Hellman:

Vi kommer att ta fram utbildningsmaterial som vänder sig både till personer med funktionsnedsättning och till de myndighetspersoner och personal i barnomsorg, skola osv som man som förälder med funktionsnedsättning kan komma att möta. Vi söker intervjupersoner, testpaneler, tipsare och alla möjliga människor som på olika sätt vill bidra till vår kunskapsinsamling. Har du funderingar kring hur det skulle vara att bli förälder med din funktionsnedsättning? Eller har du barn och vill tipsa andra om bra saker att tänka på när man har din funktionsnedsättning? Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med dig. Hör av dig till oss och berätta.

Projektet drivs av RFSU i samarbete med Funktionsrätt Sverige och finansieras av allmänna arvsfonden.
Du kan läsa mer om oss på funktionsratt.se/foraldraskap

Kontakta oss på foraldraskap@funktionsratt.se eller ring Finn Hellman på 070-493 30 26.