RME Uppsala

RME Uppsala

OBS! Ändrade planer med avseende på rådande omständigheter (Corona-viruset): 

VÅRENS ALLA TRÄFFAR INSTÄLLDA!! 

Vi återkommer till hösten och meddelar huruvida kulturträffarna och vanliga fikaträffar kan anordnas då igen. Vi hoppas att ni alla tar hand om er i dessa tider, försöker minska oron så mycket som möjligt men samtidigt vidtar de åtgärder som är möjliga för att minska smittspridning. 

Stora Sköndal har nu info som riktar sig till ME-sjuka med avseende på Corona-viruset som vi rekommenderar er att läsa om ni har funderingar. 

https://www.storaskondal.se/2020/03/16/fragor-och-svar-om-coronavirus/?fbclid=IwAR3yI6XaBeUlRDUVN4qm2MHD_7TXbmisWrbac6rtbiljphLGUabYnn8IHDc

Vi är glada att kunna erbjuda följande verksamheter våren 2020: 

 1. Medlemsträffar: fikaträffar inbokade till den 13/3 samt den 5/6 klockan 14.00-16.15. Träffarna sker som vanligt i lokalen Fria Tankars hem på Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12 (1 trappa upp). I entrén finns även en elektronisk tavla som talar om vilken sal vi är i. Det finns hiss och möjlighet att parkera i garage under huset. Vi bjuder på gott fika och trevligt sällskap!
 2. . Kreativt skapande: Redan i höstas hade vi en keramik ”prova-på-workshop” där vi, under ledning av en lärare, fick sitta ner och arbeta med lera i en fullt utrustad keramikverkstad. Detta var väldigt uppskattat av deltagarna, därför har vi bokat in ytterligare 5 tillfällen under våren. Läraren Carita kan erbjuda kurser både i keramik, måleri, teckning, ekotryck, papperstryck, skulptur, smyckestillverkning, gjuteri (i metall t ex tenn eller tvål) etc. Vid första tillfället kommer vi jobba med lera eller teckning, sedan kommer vi tillsammans med er deltagare diskutera vilken inriktning som önskas nästa tillfälle. Workshopen sker under avslappnade former där det inte finns något krav på att hinna skapa något eller att det ska vara en viss nivå på skapandet. Alla som deltar gör det utifrån sin egna förmåga och självfallet har man heller inga krav på sig att vara med under hela workshopen. Ingen föranmälan krävs, dock tar vi närvaro på plats då Vuxenskolan behöver registrera antal deltagare.

Plats: Munkgatan 5 (nära café fågelsången) i en källarlokal en halvtrappa ned. Pris? Workshopen är gratis för medlemmar. 

Tid: 10/2, 17/2 samt 24/2 Plats: Väderkvarnsgatan 16

3. Yoga: Genom vårt medlemskap i FUL (Funktionsrätt i Uppsala län) kommer ni som medlemmar att få möjlighet att vara med på yoga som anordnas av dem. Detta är alltså inte samma typ av medicinska yoga som vi erbjöd under 2019 utan istället en typ som kallas “Soft Yoga” och leds av Magithe Asp i Friskis och Svettis regi. Vi har därför inte samma kontroll över “ansträngningsgraden” men tror och hoppas att det inte är en alltför krävande yoga-form. För er som deltar är det viktigt att ni sätter egna gräns för vad ni orkar med och vilka övningar ni mår bra av! Det är kostnadsfritt för deltagarna. Om du är intresserad så anmäl dig snarast med namn och kontaktuppgifter till inger.karlsson@rme.nu alternativt sms till 070-6287727 så får du mer info. 

Plats: Väderkvarnsgatan 16

4. Årsmöte och efterlysning av nya styrelsemedlemmar!  

Lokalföreningen i Uppsala fortsätter att växa och vi är väldigt glada att vi har lyckats hålla igång föreningsarbetet sedan uppstart. Men behovet att hålla föreningen levande är fortsatt stort. Dels genom den stöttning och verksamhet vi har kunnat och vill fortsätta erbjuda våra medlemmar och dels för att påverkansarbetet på både lokalt och nationellt plan får större gensvar ju större vi och RME:s förbund är. Tyvärr har vi under 2019 drabbats av avhopp från styrelsen och vi behöver verkligen förstärkning! Då flera av oss i styrelsen själva är sjuka är vi väldigt förstående för att man inte kan eller orkar ta för mycket ansvar. Men varje litet tillskott betyder mycket och ju fler vi är ju lättare blir arbetet. Flera av våra möten sker per telefon och vid fysiska möten kan man också delta på distans via telefon om det underlättar. Vi behöver påfyllning med: 

– ordförande
– sekreterare
– styrelseledamot 

Vi behöver också hjälp med annat bara en liten insats eller mer om du kan – vare sig du vill vara med i styrelsen eller jobba med olika saker ändå – t ex

– administration, hålla ordning på oss!  
– sköta vår hemsida, sköta vår sida på Workplace (arbetsprogram för hela RME och våra lokala styrelser)
– ordna våra träffar, t ex skicka kallelser ordna fika, ordna aktiviteter. eller …
– hjälpa till att skriva artiklar, insändare och hålla kontakt med media
– hålla koll på facebook-grupper som skriver om ME, andra media som tar upp ME,  tidningar, TV, radio mm
– kom med förslag på vad du vill hjälpa till med !

Är du intresserad eller vill du nominera någon? Mejla oss! uppsala@rme.nu

Vi vill slutligen passa på att hälsa er välkomna till årsmötet som hålls den 11 mars kl 18.00 på Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, 1 trappa, Uppsala. Om ni vill ha fika krävs anmälan senast 9 mars. 

Vi planerar också att hålla ytterligare en anhörigträff i år, även denna återkommer vi med mer info om senare.  

Vänligen, 

Styrelsen för RME Uppsala län

E-post: uppsala@rme.nu

Kontakt

Aktiviteter 2020

Årsmöte

11 mars kl 18.00 på Vuxenskolan

Medlemsträffar

 • Den 13/3 kl 14.00-16.15
 • Den 5/6 kl 14.00-16.15 

Keramik-workshop

 •  Den 22/1 –  kl 14-16.15
 •  Den 19/2 –  kl 14-16.15
 •  Den 18/3 –  kl 14-16.15
 •  Den 15/4 –  kl 14-16.15
 •  Den 13/5 –  kl 14-16.15

Soft Yoga

 • Den 10/2 kl 
 • Den 17/2 kl 
 • Den 24/2 kl 

Anhörigträff

Planeras att bli en i vår 2020 – hör av dig om du är intresserad av att bidra med organiseringen! 

Mer att läsa

Text

Aktuellt

Länkar till mer information

Senast från Twitter

Senast från facebook

Foton från tidslinjenOMF would like to thank RME Skåne for organizing and hosting the 2020 virtual RME Annual ME/CFS Conference, taking place on October 14, 2020.

These important meetings bring together leading researchers and clinicians focused on Myalgic Encephalomyelitis / Chronic Fatigue Syndrome (ME / CFS). The aim of the meeting is to provide opportunities for discussion and information about on-going research and clinical development. We are so grateful for RME's ongoing support of this critical research into ME/CFS.

Ron Davis, PhD and Jonas Bergquist, MD, PhD virtually presented at this years' conference.

Watch Dr. Davis' presentation on M/CFS research and development of diagnostic tools in English here: https://bit.ly/3o7aXjG

Watch Dr. Bergquist's presentation on the relationship between COVID-19 and ME/CFS in Swedish here: https://bit.ly/2HdLx2O
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Nätverk


RME är medlem i European ME Alliance
www.euro-me.org


RME ingår även i Nordic ME Network som omfattar sju nordiska ME/CFS-föreningar.

X