RME Stockholm

RME Stockholm

RME Stockholm är en regionalt förankrad, ideell patientförening, som är ansluten till RME – Riksförbundet för ME-patienter. Vi jobbar med att sprida information om ME/CFS till drabbade, anhöriga, vårdpersonal och beslutsfattare i Region Stockholm samt att bygga vidare på en bra vård  för ME/CFS-patienter.

Närståendeträffar i Stockholm under våren 2020

Närståendeträffarna är för närvarande inställda p.g.a. Corona-utbrottet. Vi återkommer med mer information om kommande träffar när vi har möjlighet att ordna dessa.

På närståendeträffarna är du välkommen att träffa andra i liknande situation och utbyta idéer/erfarenheter, lyssna och berätta. Eftersom RME bjuder på fika behöver du anmäla ditt deltagande senast en dag innan träff. 

Om du har förslag på tema eller önskemål om träffarnas utformning, mejla Helen Elm som är samordnare för träffarna: helelm@outlook.com

Medlemsfika med RME Stockholm under våren 2020

Medlemsfikat är för närvarande inställda p.g.a. Corona-utbrottet. Vi återkommer med mer information om kommande träffar när vi har möjlighet att ordna dessa.

Stödgrupper till RME Stockholm

Västmanland

RME Stockholm har en lokal stödgrupp i Västmanland som vänder sig till alla RME-medlemmar i Västmanland. Första onsdagen varje månad mellan kl. 13 och 14.30 har stödgruppen fikaträffar på Brynolf Bagares Café, Hälla, Västerås. Är du intresserad av att komma på en träff eller vill veta mer om verksamheten? Kontakta då Roland Ågerdal på telefon 070-1408381 eller via mail vasteras.sg@rme.nu

Kontakt

Kontakta oss i RME Stockholm:

Mejl: stockholm@rme.nu

Medlemstelefon: 073-405 18 84

Brev: RME Stockholm, c/o Göran Wirström, Aspvägen 29, 186 70 Brottby

Ordförande: Jenny Lundgren, jenny.lundgren.sto@rme.nu

 

Aktiviteter

Juni, 2020

Inga aktiviteter

Mer information

Text

Aktuellt

Länkar till mer information

Senast från Twitter

Senast från facebook

Viktig information om forskningen: Jonas Bergquist meddelar att studien ännu bara är på planeringsstadiet, men när den kommer igång så kommer i första hand svenska patienter att inkluderas. Jonas får väldigt många telefonsamtal och mail om den här studien, men behöver nu koncentrera sig på de patienter som blivit svårt sjuka av Covid-19 och kanske utvecklar ME.
#rmesverige #mecfs #openmedicinefoundation #forskningommecfs #maymomentum

Läs mer om forskningen här: https://bos.etapestry.com/prod/viewEmailAsPage.do/…
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Dr Björn Bragée har blivit kontaktad av Uppdrag Granskning och dom undrar hur personer med ME/CFS upplever deras kontakt med Försäkringskassan inför en eventuell granskning av detta. Mer info i deras inlägg i hur du deltar i denna undersökning.Har du ME/CFS eller har den diagnosen varit aktuell vid sjukskrivning så kan du hjälpa till i en anonym enkät om sjukskrivning vid sådana symptom.
Jag har nämligen blivit kontaktad av SVT Uppdrag Granskning som undrar hur patienter med ME/CFS upplever kontakten med försäkringskassan inför en eventuell granskning av detta. Det är bra att detta belyses seriöst både av dem som har goda och andra erfarenheter av sjukskrivningar under tiden med denna diagnos. Enkäten består av 20 snabba frågor om din personliga upplevelse och du är helt anonym, utan möjlighet att identifieras vare sig av oss eller UG. Obs om du tidigare svarat på enkäten som patient på Bragée ME-center skall du inte svara igen.

Klicka på länken: https://sv.research.net/r/GFTLWPG

Dr Björn Bragée
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Nätverk


RME är medlem i European ME Alliance
www.euro-me.org


RME ingår även i Nordic ME Network som omfattar sju nordiska ME/CFS-föreningar.

X