Ge en gåva

En pengagåva kan vara ett fint alternativ till en blomma eller present då någon fyller år, då man vill visa någon uppskattning eller då någon gått bort. Givetvis kan man ge en gåva utan anledning. När du ger en gåva till RME kan du välja mellan två syften – forskning om ME/CFS eller RME:s verksamhet.

Gåvor till ME-forskningen hamnar på RME:s forskningskonto. Alla pengar som skänks till detta går oavkortat vidare till viktig forskning om ME/CFS. För närvarande skickas pengarna vidare till Open Medicine Foundation (OMF) som fördelar pengarna till forskare som söker medel hos dem. RME har löpande dialog med OMF och är rådgivande kring de pengar som skickas från RME. För närvarande går pengar som skickas från RME till svensk ME-forskning.

Läs mer om OMF:s verksamhet längre ner på sidan eller på OMF:s egen hemsida.

Du är också välkommen att bidra till RME:s verksamhet genom donationer till vårt gåvokonto. Tillgångarna på detta konto används till särskilda större projekt, t.ex. våra uppskattade konferenser.

Då du ger en gåva via knapparna ovan har du möjlighet att få ett gåvobrev skickat till dig via mail. För att vara rädda om vår miljö skriver vi inte ut gåvobrev och skickar med post. Lägsta belopp att ge en gåva på detta sätt är 50 kr.

Andra sätt att ge en gåva

Du kan också ge en gåva genom vårt bankgiro eller vår Swish. Observera att du genom att skänka på detta sätt inte kan få gåvobrev men att det finns möjlighet att ge en mindre gåva än 50 kr.

Forskningskonto

Bankgironummer: 136-7481
Swishnummer: 123 056 33 95 (mottagare: RME Forskning)

Vi kan ännu inte erbjuda autogiro men det går att bli månadsgivare genom att sätta en ständig överföring till vårt bankkonto i Handelsbanken:
Clearingnummer: 6723
Kontonummer: 795 629 818

För betalning från utland:
BIC: HANDSESS
IBAN:  6000 0000 0007 9562 9818
Landskod: SE
Handelsbanken
Kungsträdgårdsgatan 2
106 70 STOCKHOLM

Gåvokonto

Bankgironummer: 782-0517
Swishnummer: 123 252 98 16 (mottagare: RME Gåvor)

Vi kan ännu inte erbjuda autogiro men det går att bli månadsgivare genom att sätta en ständig överföring till vårt bankkonto i Handelsbanken:
Clearingnr: 6723
Bankkontonr : 986 486 388

För betalning från utland:
BIC: HANDSESS
IBAN:  SE96 6000 0000 0009 8648 6388
Landskod: SE
Handelsbanken
Kungsträdgårdsgatan 2
106 70 STOCKHOLM

Min Gåva

En del begravningsbyråer är kopplade till gåvoförmedlingstjänsten Min Gåva. Detta är ett annat sätt att skapa en minnesgåva till RME:s forskningskonto eller gåvokonto. Gåvobeviset förmedlas av Min Gåva och läses upp i samband begravningsceremonin eller överlämnas till den närmsta anhöriga. Detta är alltså en tjänst helt utanför RME.

Du kan lämna en minnesgåva via en begravningsbyrå som använder Min Gåva eller via minnesannonsen på Familjesidan.se.

För att hitta rätt insamling/fond hos Min Gåva:
Skriv “RME” eller bankgironumret i sökrutan

Insamlingarna som är registrerade hos Min Gåva heter:
RME – Gåvor till forskning om ME/CFS       (BG: 136-7481)
RME – Gåvor till förbundets verksamhet       (BG: 782-0517)

Mer att läsa

OMF.png

Open medicine Foudation (OMF) startades 2012 av Linda Tannenbaum. OMF är en amerikansk ideell organisation som grundades som finnsierar och initierar banbrytande forskning om komplexa kroniska sjukdomar. Man har fokus på ME/CFS men även på andra sjukdomar som delar vissa symptom med ME/CFS, såsom Fibromyalgi samt Kronisk Borrelia.

OMF: s stora pågående projekt är “End ME/CFS Project”.

OMF: s arbetar genom att knyta välkända forskare med kompetens inom kroppssystem kopplade till neuroimmuna sjukdomar till sig. Organisationen har också ett omfattande patientnätverk.

The End ME/CFS Project

Projektet som nu är i fokus hos OMF grundades genom idén att en omfattande, tvärvetenskaplig insats behövs för att få fram genombrott i förståelsen av ME/CFS och relaterade kroniska komplexa sjukdomar.

Målet är att koppla samman de skickligaste experterna, både redan verksamma inom området och nya, samt främja öppenhet och informationsdelning.

OMF har en ME/CFS Scientific Advisory Board som leds av Dr. Ronald W. Davis. Detta råd samarbetar för att leda arbetet med strategisk forskning kring ME/ CFS framåt på snabbaste, mest priseffektiva och systematiska sättet.

Fler sidor att läsa

Länkar till mer information

 

Nätverk


RME är medlem i European ME Alliance
www.euro-me.org


RME ingår även i Nordic ME Network som omfattar sju nordiska ME/CFS-föreningar.

X