Kalender

logga_i_ram_banner

ons06Feb13:00Fikaträff i Ronneby13:00 Brunnsparkens café och restaurangRME_Region:Kronoberg

Mer

Aktivitetsdetaljer

Kom som du är och stanna så länge du vill! Ha en trevlig stund med andra som förstår hur det är att leva med sjukdomen. Inga plikter och inga krav.

Blekinge län är stort och har långa avstånd. För att underlätta resvägen och göra det lite mer geografiskt tillgängligt så har vi lagt träffen i Ronneby. Denna gången har vi lånat ett konferensrum på Brunnsparkens café och restaurang. Vi träffas kl 13 och äter lunch. De stänger kl 14 men vi får sitta kvar till 15.30, det brukar vara rätt lagom! Vi hoppas på en lugn och rofylld gemenskap!

Den som önskar vegetarisk mat var vänlig ring 0457-15060 och anmäl detta fredagen innan, dvs den 1 februari till första träffen! Vi hoppas ni har möjlighet att komma och vi ser fram emot att träffas, gamla medlemmar såväl som nya, du som är sjuk och du som är anhörig. Föranmälan behövs inte men det kan vara roligt att veta hur många som försöker komma, helt säkert vet man ju inte förrän samma dag. Var snäll och undvik parfymer, då många är doftkänsliga.

Tid

(Onsdag) 13:00

Plats

Brunnsparkens café och restaurang

Brunnsparken

Arrangör

RME stödgrupp Blekinge

sön10Feb14:00Årsmöte RME Kronobergs län14:00 Studiefrämjandets lokaler i residenset, VäxjöRME_Region:Kronoberg

Mer

Aktivitetsdetaljer

Inbjudan till årsmöte i RME

 

Nu bjuder vi in till vårt första ordinarie årsmöte i RME Kronoberg Blekinge. Det blir samtidigt ett trevligt tillfälle att träffas, alla medlemmar är välkomna! Det går också bra att delta via telefonlänk.


Tid:
 Söndag den 10 februari kl 14.00.

Vi räknar med att själva mötet tar en timme, därutöver fika.

Plats:
 Studiefrämjandets lokaler i residenset, Växjö. Ingång mitt emot Broqvist konditori.

Motioner: Om någon vill påverka RMEs arbete genom att skriva en motion skickas den till styrelsen kronoberg@rme.nu senast den 15 januari! Motionerna behandlas på årsmötet och
beslut fattas då om de ska gå vidare till RMEs riksstämma.

Anmälan: till kronoberg@rme.nu senast den 1 februari. Även om du deltar via telefon.

Vi bjuder på fika:)

Välkommen
Styrelsen

Tid

(Söndag) 14:00

Plats

Studiefrämjandets lokaler i residenset, Växjö

Kronobergsgatan 7

Arrangör

RME Kronoberg Blekinge

tis12Feb15:00Fikaträff 2019-02-12 Mjölby15:00 Albackens Trädgårdskafferi MjölbyRME_Region:Östergötland

Mer

Aktivitetsdetaljer

Den 12:e februari så är det åter dags för fikaträff. Den kommer att ta plats i Mjölby.

När: Tisdagen den 12:e februari kl 15.00-17.30 (Drop-in/Drop-out, kom och gå när det passar dig)
Var: Albackens Trädgårdskafferi Mjölby
Adress: Vetagatan 22
595 90 Mjölby

Albackens Trädgårdskafferi är ett Café med mysig och hemtrevlig miljö. Man har en annorlunda meny med närodlade produkter och utvalda interiörprodukter. I deras utbud finns våfflor och andra goda bakverk, hemlagad mat och fräscha smörgåsar.

Det finns glutenfria smörgåsar och en del annat glutenfritt i sortimentet men om du behöver annan specialkost eller liknande så ring gärna och förbeställ så snart som möjligt, på tel 0142 – 109 91, fråga efter Lotta.

Fikaträffsansvarig är Helena Vävinggren, mejladress: helena.vavinggren.og@rme.nu@rme.nu.

ALLT SOM ÄR PARFYMERAT BÖR LÄMNAS HEMMA, ANVÄND EJ NÅGRA PARFYMERADE PRODUKTER TILL TRÄFFEN TACK.

Vill du samåka med någon så kan du kontakta fikaträffsansvarig – även ni som kan ta fler i bilen – så fler får en chans att följa med! Den som skjutsar andra kan få bilersättning. Ni kan också skriva i eventets facebook-logg.

Fikaträffarna är en chans att träffa andra drabbade och utbyta erfarenheter, lära sig mer om ME/CFS och inte minst ha en trevlig stund tillsammans med andra som förstår symtomen som hör till vår sjukdom. Vi pratar om ME/CFS, ger varandra råd och stöd, diskuterar vård, vardagsproblem eller annat som de som kommer vill ta upp.

För dig som är nyinsjuknad är detta ett bra tillfälle att få ta del av de erfarenheter andra samlat på sig. Hur kan man bli bättre och hur klarar man bäst av att leva med denna sjukdom?
Medlemmar, anhöriga och även andra intresserade av sjukdomen är välkomna till träffen. På plats kommer det finnas möjlighet att köpa häften, infomaterial till läkare, böcker om ME m.m. Mindre foldrar med information om sjukdomen finns tillgängliga gratis.

Vi har fikaträff en gång per månad på olika orter i länet och fn växlar vi mellan Mjölby, Linköping och Norrköping. De är alltid på eftermiddagen och vi brukar räkna med att vi vill ha ca 2,5 timme till vårt förfogande – därför växlar starttiden lite efter de olika fikens öppettider.

Varmt välkomna önskar RME Östergötland!

Tid

(Tisdag) 15:00

Plats

Albackens Trädgårdskafferi Mjölby

Vetagatan 22 595 90

lör16Feb13:00MEDLEMSFIKA I MALMÖ13:00 Konditori HollandiaRME_Region:Skåne

Mer

Aktivitetsdetaljer

Lördagen den 16 februari är det dags för vårens första medlems fika. Vi träffas på Konditori Hollandia för att umgås och dela erfarenheter en stund.

Denna dag bjuder RME Skåne alla sina medlemmar på fikat. Självklart är era anhöriga välkomna att delta.

Buss nr 2, 4, 7, och 8 går från Malmö c och stannar på Gustav Adolfs torg, därifrån tar det ca 5 minuter att promenera till Konditoriet. Kommer ni med bil finns det parkering i p-huset Anna.

Större delen av styrelsen brukar finnas på plats och vi svarar gärna på frågor och informerar vad som är på gång i föreningen.

Hjärtligt välkomna önskar hela RME Skånes styrelse!

Tid

(Lördag) 13:00

Plats

Konditori Hollandia

Södra Förstadsgatan 8 i Malmö

Arrangör

RME Skåne

ons27Feb14:00Café träff Hässleholm14:00 Café MadrixRME_Region:Skåne

Aktivitetsdetaljer

Onsdagen den 27 februari är det dags igen för en träff i Hässleholm. Vi har valt Café Madrix på Vattugatan 2 denna gång och hoppas det är lite tystare där. Caféet ligger centralt och det tar ca 4 minuter att gå dit ifrån stationen. Parkering brukar finnas på gatorna i närheten.

Till denna träff bjuder vi in alla medlemmar, anhöriga och er andra som vill lära er mer om diagnosen och föreningen. Styrelsen finns på plats med ett par representanter för att svara på frågor och informera om så önskas.

Hjärtligt välkomna!

Tid

(Onsdag) 14:00

Plats

Café Madrix

Vattugatan 2 i Hässleholm

Arrangör

RME Skåne

Ladda ner alla aktiviteter som en ICS fil

Nätverk


RME är medlem i European ME Alliance
www.euro-me.org


RME ingår även i Nordic ME Network som omfattar sju nordiska ME/CFS-föreningar.

X