Sök
Stäng denna sökruta.

Digital yoga för RME:s medlemmar, våren 2024

Vårens yogakurs med Cecilia Gustafsson

Onsdag den 3 april kl. 14.00 startar vårens digitala yogakurs med Satyananda Yoga-läraren Cecilia Gustafsson. Det är samma upplägg som tidigare, en timmes yoga med efterföljande fika för de som vill och orkar stanna kvar på Zoom. Denna kurs är öppen för alla RME:s medlemmar.

Mer information och länk till kursen finns på Medlemssidorna under Medlemsnytt.
För att komma åt zoom-länken behöver du vara inloggad på medlemssidorna.
https://rme.nu/yogakurs-med-cecilia-gustafsson-varen-2024/

Ingen anmälan krävs – varmt välkommen!

Har du frågor angående våra yoga-kurser, kontakta oss på yoga@rme.nu

Om Cecilias yoga

Cecilias lektioner i Mjukyoga utgår från den klassiska yogaformen Satyananda Yoga, men är anpassad så att den ska passa personer som har begränsningar på grund av exempelvis smärta och sjukdom (ME, postcovid etc.). Det är en lugn och mjuk yogaform som passar både för nybörjare och mer erfarna utövare. Du får yoga helt efter dina egna förutsättningar, och öva förmågan att komma ner i varv och vara mer i nuet, för att minska på stress och spänningar och öka avslappningen i såväl kropp som sinne.

Stort fokus läggs vid medveten närvaro (mindfulness) för ökad kropps- och självkännedom, där du får möjlighet att utforska dig själv och lyssna till kroppens begränsningar med en attityd av acceptans och självmedkänsla.

Under kursen utför vi liggande och sittande asana (fysiska rörelser/positioner), där stor valfrihet ges till antalet repetitioner och vilken position som föredras. Vi utövar också pranayama (andningsövningar), yoga nidra (djupavslappning), samt en kortare meditation.

Cecilia Gustafsson är utbildad lärare i Satyananda Yoga och verksam vid Umeå Yogaskola, där hon bland annat ger kurser i Mjukyoga och Gravidyoga. Cecilia har egen erfarenhet av ME, smärta och utmattning, samt fördjupade studier i yoga för personer med ME, utmattning och postcovid, som ligger till grund för utformandet av lektionerna i Mjukyoga.

På hemsidan www.heladinhalsa.nu kan du läsa mer om Cecilia, Satyananda Yoga och yoga i allmänhet. Om du vill stå med på Cecilias e-postlista för att få yoga-relaterade utskick under kursens gång kan du gärna maila henne.

Kontaktuppgifter:
info@heladinhalsa.nu 
www.heladinhalsa.nu
070-401 00 51