RME Halland

RME Halland

RME Halland är en ideell patientförening verksam i Halland och ansluten till RME-Riksförbundet för ME-patienter för att vara nära varandra i Halland och på lokal nivå på orterna.

Vi arbetar för att
– stödja patienter som lider av ME/CFS och deras anhöriga
– Skapa gemenskap inom patientgruppen
– och att bidra till att göra sjudomen känd och erkänd inom vårt område.
– Skapa en

Vår strävan är också att följa den nationella och internationella forskningen som görs kring ME/CFS och delge våra medlemmar vad som händer inom det området runt om i världen.

En annan viktig uppgift som vi arbetar med är att i en förtroendefull dialog med myndigheter, vårdgivare och allmänhet öka medvetenheten om sjukdomen och hur de som finns omkring kan bidra till att lindra de sjukas ofta mycket svåra situation då en bot för sjukdomen inte finns ännu (2018).

Vi arbetar långsiktigt och hoppas att den förståelse som finns för sjukdomen på olika håll i Sverige och internationellt även ska växa fram i Halland.

Varmt välkommen till RME Halland.

Kontakt

℅ Nilsson,
Bagarevägen 12
43440 KUNGSBACKA
0300-566855
0701-189975

E-post: halland@rme.nu

Föreningsinfo

RME
RIKSFÖRBUNDET
FÖR ME-PATIENTER
Halland

FÖRENINGSINFORMATION
Valberedning: Vakant
Revisor: Maria Thilander. Revisorsuppleant: Lotta Svensson

Styrelse:
Ordförande: Erik Nilsson
Kassör: Solweig Tageson
Sekreterare: Mårten Malje
Suppleant: Susanne Wildheim

Aktiviteter

just nu finns inga aktiviteter

Mer information

Text

Aktuellt

Länkar till mer information

Senast från Twitter

Senast från facebook

Viktig information om forskningen: Jonas Bergquist meddelar att studien ännu bara är på planeringsstadiet, men när den kommer igång så kommer i första hand svenska patienter att inkluderas. Jonas får väldigt många telefonsamtal och mail om den här studien, men behöver nu koncentrera sig på de patienter som blivit svårt sjuka av Covid-19 och kanske utvecklar ME.
#rmesverige #mecfs #openmedicinefoundation #forskningommecfs #maymomentum

Läs mer om forskningen här: https://bos.etapestry.com/prod/viewEmailAsPage.do/…
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Dr Björn Bragée har blivit kontaktad av Uppdrag Granskning och dom undrar hur personer med ME/CFS upplever deras kontakt med Försäkringskassan inför en eventuell granskning av detta. Mer info i deras inlägg i hur du deltar i denna undersökning.Har du ME/CFS eller har den diagnosen varit aktuell vid sjukskrivning så kan du hjälpa till i en anonym enkät om sjukskrivning vid sådana symptom.
Jag har nämligen blivit kontaktad av SVT Uppdrag Granskning som undrar hur patienter med ME/CFS upplever kontakten med försäkringskassan inför en eventuell granskning av detta. Det är bra att detta belyses seriöst både av dem som har goda och andra erfarenheter av sjukskrivningar under tiden med denna diagnos. Enkäten består av 20 snabba frågor om din personliga upplevelse och du är helt anonym, utan möjlighet att identifieras vare sig av oss eller UG. Obs om du tidigare svarat på enkäten som patient på Bragée ME-center skall du inte svara igen.

Klicka på länken: https://sv.research.net/r/GFTLWPG

Dr Björn Bragée
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Nätverk


RME är medlem i European ME Alliance
www.euro-me.org


RME ingår även i Nordic ME Network som omfattar sju nordiska ME/CFS-föreningar.

X