RME Konferenser

nystorforskning

Äntligen dags för nya perspektiv på ME/CFS!

Just nu pågår de sista förberedelserna inför höstens stora konferens. Vi planerar en fysisk konferens i år – och hoppas att den ska kunna genomföras på plats i Stockholm och Malmö. Konferensen har temat ”Nya perspektiv på ME/CFS”.

Föreläsningarna är inriktade på den senaste forskningen och nya behandlingar. Vi får ta del av tre lovande behandlingsmetoder som prövas, eller prövats, i kliniska studier. Två av studierna fokuserar på tarmens mikrobiota. Finns det ett samband mellan ME/CFS och postcovid? Hör Jonas Bergquist berätta mer i den högaktuella frågan! Avslutningsvis ges också en inblick i de aktuella riktlinjerna för diagnostik och behandling.

Årets breda konferensprogram belyser både forskningens framkant och mer jordnära frågor med föreläsningar som är avsedda för kliniker och andra vårdgivare. Boka fyra händelserika, informativa och välfyllda timmar redan nu!

OBS! Om konferensen inte kan genomföras fysiskt återbetalas deltagaravgiften!

Årets föreläsare:

  • Anthony Komaroff, professor, Harvard Medical School
  • Jan-Erik Juto, affilierad professor, Karolinska Institutet
  • Shahram Lavasani, PhD, Lunds universitet
  • Linn Skjevling, MD, och Marthe Rasmus, forskningssjuksköterska, Universitetssjukhuset Nordnorge, UNN
  • Jonas Bergquist, professor, Uppsala universitet

Läs mer i det kompletta programmet, där vi också presenterar några av 2021 års föreläsare.

Stockholm

Malmö

Läs mer om genomförda konferenser

Vad är ME/CFS-dagarna?

Ett av RME:s huvudsyften är att sprida kunskap och information om ME/CFS. Detta gör vi bland annat genom att arrangera årligt återkommande konferenser och möten under tre intensiva dagar i mitten av oktober. Konferenserna anordnas i Stockholm och på ytterligare en ort som varierar år från år. I samband med konferensdagarna genomförs även ett runda-bordsmöte för utvalda forskare och läkare.

Ett urval av tidigare konferenser går att se via länkar längre ner på sidan. ME/CFS-dagarna 2019 planeras för fullt och här kommer senaste nytt presenteras nedan. Inbjudan skickas ut i maj. Målgruppen är i första hand personal från sjukvård, politiker och media. Om du vill få en inbjudan till kommande konferenser kan du anmäla dig här.

Beställ materialet efter avslutad konferens

Om du vill ha årets konferensmaterial – maila till

X