RME Konferenser

nystorforskning

Nya perspektiv på konferensen

Anthony Komaroff har erfarenhet från flera decenniers ME/CFS-forskning. Hur sammanfattar han läget i dag? Kommer vi snart att kunna behandla ME kliniskt med nya metoder och bra resultat, trots att sjukdomens mekanismer fortfarande är oklara? Missa inte alla frågor, svar och fenomenala föreläsare på årets konferens!

Konferensen blir digital i år igen. Vi har planerat – och planerat om – flera gånger. De nya lättnaderna i pandemirestriktionerna kom lite för sent för att det skulle vara möjligt att byta kurs ännu en gång. Vi beklagar alla eventuella olägenheter, men våra deltagares och föreläsares säkerhet är förstås viktigast.

Konferensen kommer i stället att genomföras som ett Webbinarium via Zoom den 13 oktober kl. 13-17 och programmet har modifierats något. Vi publicerar ny information löpande här på hemsidan, så håll utkik. Utöver det som redan nämnt fortsätter vi även att fokusera på sambandet mellan ME/CFS och postcovid. Är det klarlagt och hur ser det i så fall ut?

Vi ser fram emot att mötas på en armlängds avstånd, även om det inte blir öga mot öga den här gången. Våra föreläsare förtjänar definitivt lika mycket uppmärksamhet i den digitala världen som i den fysiska! Vi hoppas kunna bjuda på en inspirerande och verksamhetsnära eftermiddag med utblick mot forskningens framkant för alla som arbetar med vårdrelaterade frågor. Om du kommer i kontakt med ME-patienter är detta ett event du inte får missa!

Årets föreläsare:

  • Anthony Komaroff, Harvard Medical School
  • Jonas Bergquist, Uppsala universitet
  • Jan-Erik Juto, Karolinska Institutet
  • Shahram Lavasani, Lunds universitet
  • Linn Skjevling och Marthe Rasmus, Universitetssjukhuset Nordnorge
  • Jens Boman, Umeå universitet (nyinsatt)

Datum/tid: 13 oktober kl. 13.00–17.00

Program: Ladda ned programöversikten. En mer utförlig presentation av föreläsarna och konferensen finns i det stora konferensprogrammet ”Nya perspektiv på ME/CFS” (nyligen uppdaterat).

Plattform: Konferensen hålls som ett webbinarium på Zoom. Länken till konferensen får du när du anmält dig.

Anmälan: Anmälan är obligatorisk. Klicka här för att anmäla dig. (Länken till konferensen skickas till den e-postadress du uppgivit i anmälan.)

Sista anmälningsdag: Du kan anmäla dig fram till två timmar innan konferensen inleds, d v s kl. 11.00 den 13 oktober – men tänk på att koppla upp i god tid!

Avgift: Den digitala konferensen är kostnadsfri.

Kontakt: Har du frågor kring konferensen kontakta konferens@rme.nu.

Övrigt: Alla som redan anmält sig till den fysiska konferensen flyttas automatiskt över till den digitala konferensen. Berörda deltagare har informerats separat.

Extra material att ladda ned för vårdpersonal:
Ladda ned hela paketet (Zip-fil, 4,54MB)

Har du möjlighet att besvara detta korta utvärderingsformulär? Vi är tacksamma om du som konferensdeltagare kan avvara ett par minuter senast den 31 oktober. Det hjälper oss att bli ännu bättre till nästa år!

Missade du RME-konferensen “Nya perspektiv på ME/CFS”? Då kan vi med glädje meddela att föreläsningarna nu ligger ute på vår Youtube-kanal!

Läs mer om genomförda konferenser

Vad är ME/CFS-dagarna?

Ett av RME:s huvudsyften är att sprida kunskap och information om ME/CFS. Detta gör vi bland annat genom att arrangera årligt återkommande konferenser och möten under tre intensiva dagar i mitten av oktober. Konferenserna anordnas i Stockholm och på ytterligare en ort som varierar år från år. I samband med konferensdagarna genomförs även ett runda-bordsmöte för utvalda forskare och läkare.

Ett urval av tidigare konferenser går att se via länkar längre ner på sidan. ME/CFS-dagarna 2019 planeras för fullt och här kommer senaste nytt presenteras nedan. Inbjudan skickas ut i maj. Målgruppen är i första hand personal från sjukvård, politiker och media. Om du vill få en inbjudan till kommande konferenser kan du anmäla dig här.

Beställ materialet efter avslutad konferens

Om du vill ha årets konferensmaterial – maila till

X