RME Konferenser

nystorforskning
MEkonferens 2020_213-15okt

PEM – bakslaget som är värt en konferens

Att förklara hur PEM fungerar, för den som inte redan lever med ME/CFS, är inte helt enkelt. PEM, eller Post Exertional Malaise, brukar översättas med ”ansträngningsutlöst försämring”. Det är ett kardinalsymtom för ME/CFS och dominerar en stor del av vardagen för alla ME-patienter, eftersom varje ansträngning som överstiger den sjukes individuella aktivitetsgräns resulterar i ett bakslag

PEM handlar inte om ett tillfälligt bakslag i ett tillfrisknande, utan om en ansträngningsintolerans som ständigt begränsar den drabbades ork och kapacitet. PEM är märkvärdigt, svårförklarat, unikt som symtom betraktat – och förtjänar definitivt en närmare granskning!

Utöver PEM kommer vi också att rikta uppmärksamheten mot ytterligare två områden; diagnostik samt barn och unga.

Det breda konferensprogrammet innehåller en spännande mix av analyser och sammanfattningar av kunskapsläget samt mer praktiskt inriktade föreläsningar anpassade för kliniker och andra vårdgivare.

Gå inte miste om fyra informativa och välfyllda timmar. Boka din medverkan redan nu!

Årets föreläsare:

  • Kristian Sommerfelt, Universitetet i Bergen. Professor och barnneurolog från Norge.
  • Betsy Keller, Ithaca College, USA. Professor, forskar om fysiologiska symtom vid PEM. 
  • Ron Davis, Stanford University, USA (via videolänk). Professor i biokemi och genetik. Utvecklar diagnosmetoder för ME/CFS.
  • Kent Nilsson, Specialist i Allmänmedicin, Medicinskt ansvarig vid ME-center, Bragée kliniker, Stockholm. 

Läs mer i inbjudan: RME_Inbjudan_2020_200602

Läs mer och boka plats!

Läs mer om genomförda konferenser

Vad är ME/CFS-dagarna?

Ett av RME:s huvudsyften är att sprida kunskap och information om ME/CFS. Detta gör vi bland annat genom att arrangera årligt återkommande konferenser och möten under tre intensiva dagar i mitten av oktober. Konferenserna anordnas i Stockholm och på ytterligare en ort som varierar år från år. I samband med konferensdagarna genomförs även ett runda-bordsmöte för utvalda forskare och läkare.

Ett urval av tidigare konferenser går att se via länkar längre ner på sidan. ME/CFS-dagarna 2019 planeras för fullt och här kommer senaste nytt presenteras nedan. Inbjudan skickas ut i maj. Målgruppen är i första hand personal från sjukvård, politiker och media. Om du vill få en inbjudan till kommande konferenser kan du anmäla dig här.

Beställ konferensmaterialet från årets konferenser 2020

Beställning av konferensmaterial 2020

Tack för att du har:nA) Beställt Konferensmaterial ellernB) Beställt Konferensmaterial och kommande utskicknnRME RIksförbund för ME-patienter och deras anhöriga.nVi är måna om din integritet och tillämpar GDPR och därför behöver du bekräfta din prenumeration ochnditt samtycke nedan. Samtycket kan alltid tas tillbaka eller ändras. Har du endast beställt konferensmaterial kommer dina person- och adressuppgifter för konferensutskick att raderas efter ustkicket.nnHär kan du läsa RME:s integrítetspolicy i sin helhet och om hur samtycket kan ändras eller tas tillbaka.nn

Nätverk


RME är medlem i European ME Alliance
www.euro-me.org


RME ingår även i Nordic ME Network som omfattar sju nordiska ME/CFS-föreningar.

X