RME Konferenser

nystorforskning

Garanterat nyttig skärmtid – välkommen till konferensen!

Även i år blev vi till slut tvungna att stöpa om vår uppskattade fysiska konferens till en digital motsvarighet. Vi beklagar självklart alla eventuella olägenheter, men våra deltagares och föreläsares säkerhet prioriteras högst i dessa pandemitider.

Konferensen kommer i stället att genomföras som ett Webinar via Zoom den 13 oktober kl. 13-17 och programmet har modifierats något. Vi publicerar löpande ny information här på hemsidan, så håll utkik från början av oktober och framåt.

Den digitala konferensen är helt avgiftsfri. Alla redan anmälda deltagare flyttas över till den nya konferensen automatiskt. Separat information till berörda deltagare kommer inom kort.

Vi ser fram emot att mötas på armlängds avstånd, även om det inte blir öga mot öga den här gången. Våra föreläsare är minst lika intressanta i den digitala världen som i den fysiska. Missa inte en av årets höjdpunkter – vi vill påstå att det är garanterat nyttig skärmtid!

Årets föreläsare:

  • Anthony Komaroff, Harvard Medical School
  • Jonas Bergquist, Uppsala universitet
  • Jan-Erik Juto, Karolinska Institutet
  • Shahram Lavasani, Lunds universitet
  • Linn Skjevling och Marthe Rasmus, Universitetssjukhuset Nordnorge
  • Jens Boman, Umeå universitet (nyinsatt)


RME:s digitala konferens ”Nya perspektiv på ME/CFS”
Datum: 13 oktober
Tid: Kl. 13–17
Ny sista anmälningstid: 13 oktober kl. 11. Därefter stängs anmälningslänken.

Stockholm

Läs mer om genomförda konferenser

Vad är ME/CFS-dagarna?

Ett av RME:s huvudsyften är att sprida kunskap och information om ME/CFS. Detta gör vi bland annat genom att arrangera årligt återkommande konferenser och möten under tre intensiva dagar i mitten av oktober. Konferenserna anordnas i Stockholm och på ytterligare en ort som varierar år från år. I samband med konferensdagarna genomförs även ett runda-bordsmöte för utvalda forskare och läkare.

Ett urval av tidigare konferenser går att se via länkar längre ner på sidan. ME/CFS-dagarna 2019 planeras för fullt och här kommer senaste nytt presenteras nedan. Inbjudan skickas ut i maj. Målgruppen är i första hand personal från sjukvård, politiker och media. Om du vill få en inbjudan till kommande konferenser kan du anmäla dig här.

Beställ materialet efter avslutad konferens

Om du vill ha årets konferensmaterial – maila till

X