Bli medlem

Medlemskap i RME

Du är varmt välkommen att bli medlem i RME oavsett om du själv är sjuk, är anhörig eller vän till någon som är sjuk eller om du helt enkelt bara vill stötta RME:s arbete.

Att du blir medlem i RME gynnar både dig, RME och andra ME-sjuka.

RME bedriver ett kontinuerligt påverkansarbete och för samtal med många olika aktörer såsom politiker och andra beslutsfattare, vård och myndigheter. Ju större vi är desto längre har vi möjlighet att nå i detta arbete!

Som medlem i RME får du hjälp med att hålla dig uppdaterad om och få relevant information kring det senaste rörande ME/CFS. Du får också möjlighet att få kontakt med andra som är i en liknande situation som din oavsett om du är sjuk eller anhörig. Som medlem i RME får du tillgång till flera olika sorters medlemssidor och material och delta i din regionförenings aktiviteter.

Vi har tre sorters medlemskap:

Huvudmedlem – 250 kr/år

 • Löpande medlemsinformation
 • Kan lämna in motioner till årsmöten och förbundsstämma
 • Har rösträtt på regionförenings årsmöte och kan bli invald i styrelse

Familjemedlem – 100 kr/år (under 18 år gratis)

 • Kan lämna in motioner till årsmöten och förbundsstämma
 • Har rösträtt på regionförenings årsmöte och kan bli invald i styrelse
  (Familjemedlem under 18 år kan inte bli invald i styrelse)
 • Ska vara folkbokförd på samma adress som en huvudmedlem – medlemsnummer och namn på huvudmedlem måste uppges vid registrering
 • Får inte löpande medlemsinformation

Stödmedlem – 150 kr/år

 • Får kallelse till årsmöte men ingen medlemsinformation
 • Har inte rösträtt vid årsmöten
 • Kan inte delta i styrelsearbete

Om du vill göra mer för att stötta RME:s arbete än att bara vara medlem är du välkommen att höra av dig. RME är ett ideellt förbund utan anställd personal och det finns alltid plats för fler som vill delta i arbetet.

Varmt välkommen!

 

Bli medlem genom att fylla i detta formulär

Gör så här!

Du kan bli medlem på två sätt:

 • Registrera dig online genom att fylla i formuläret nederst på denna sida
 • Ladda ner en blankett som du sedan skickar/mejlar till oss

När vi fått din betalning aktiveras ditt medlemskap och du får ett välkomstmeddelande.

 

Senast från Twitter

Senast från facebook

Viktig information om forskningen: Jonas Bergquist meddelar att studien ännu bara är på planeringsstadiet, men när den kommer igång så kommer i första hand svenska patienter att inkluderas. Jonas får väldigt många telefonsamtal och mail om den här studien, men behöver nu koncentrera sig på de patienter som blivit svårt sjuka av Covid-19 och kanske utvecklar ME.
#rmesverige #mecfs #openmedicinefoundation #forskningommecfs #maymomentum

Läs mer om forskningen här: https://bos.etapestry.com/prod/viewEmailAsPage.do/…
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Dr Björn Bragée har blivit kontaktad av Uppdrag Granskning och dom undrar hur personer med ME/CFS upplever deras kontakt med Försäkringskassan inför en eventuell granskning av detta. Mer info i deras inlägg i hur du deltar i denna undersökning.Har du ME/CFS eller har den diagnosen varit aktuell vid sjukskrivning så kan du hjälpa till i en anonym enkät om sjukskrivning vid sådana symptom.
Jag har nämligen blivit kontaktad av SVT Uppdrag Granskning som undrar hur patienter med ME/CFS upplever kontakten med försäkringskassan inför en eventuell granskning av detta. Det är bra att detta belyses seriöst både av dem som har goda och andra erfarenheter av sjukskrivningar under tiden med denna diagnos. Enkäten består av 20 snabba frågor om din personliga upplevelse och du är helt anonym, utan möjlighet att identifieras vare sig av oss eller UG. Obs om du tidigare svarat på enkäten som patient på Bragée ME-center skall du inte svara igen.

Klicka på länken: https://sv.research.net/r/GFTLWPG

Dr Björn Bragée
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Nätverk


RME är medlem i European ME Alliance
www.euro-me.org


RME ingår även i Nordic ME Network som omfattar sju nordiska ME/CFS-föreningar.

X