RME Skånes program

Välkomna på våra evenemang!

 

Vårens program 2018

(Uppdaterad 2018-06-06)
 
 
 
 
 
RME Skånes avslutningsfika i Malmö
 
Tid: Lördagen den 16/6 kl 13:00-15:00.
Plats: Slottsträdgårdens kafé Malmöhusvägen 8 i Malmö.
Vi har ett bord bokat utomhus så vi får hoppas på uppehålls väder. Regnar det så kommer vi byta till Restaurant Wega vid Museet Malmöhusvägen 6 istället. Är ni osäkra på vart vi är så ring 0706-887767 så lotsar vi er rätt.
 
Bussar nr 2,7 och 8 går från stationen och stannar vid Tekniska museet, därifrån är det ca 7 min promenad till kaféet. Samma bussar gäller om vi hamnar på Wega istället. Parkering finns vid Museet men kan gå att hitta på gatorna runt parken också.
 
Ingen föranmälan krävs. Vi välkomnar alla våra medlemmar och bjuder er på fikat denna dag.
Anordnas av RME Skåne.
 
 
 
Caféträffar i Helsingborg
 
 
Tisdag 5/6 kl 14:00-16:00
​Plats: Espresso House Kajpromenaden 16 i Helsingborg 
Brukar gå att hitta parkering på gatorna i närheten. Promenerar man från Knutpunkten tar det ca 12 minuter. Bussar nr 1,3,7 och 8 går från Knutpunkten och stannar vid Konserthuset.Vid vackert väder går det bra att sitta ute så det hoppas vi på.
 
 
Ingen föränmälan krävs och vi välkomnar både medlemmar och de som vill veta mer om sjukdomen. Självklart är även anhöriga välkomna!
Anordnas av RMEs stödgrupp i Helsingborg Conny och Silvia
 
 
 
 
Cafeträff i Trelleborg
Tisdagen den 22/5 kl 14:00-16:00 träffas vi på Vattentornets Café och Bistro Stortorget 2 i Trelleborg. Parkering finns närheten och åker man kommunalt är det ca 8 minuters promenad från stationen, 600 m. RME Skåne kommer att finnas på plats med ett par representanter som gärna svarar på frågor och informerar för de som önskar.
Hittar ni oss inte ring 0733-143364.
 
Ingen föranmälan krävs och vi välkomnar alla medlemmar, era anhöriga och andra som vill veta mer om sjukdomen.
 
 
 
Cafeträff i Ystad 31/5 kl 14:00-16:00
Torsdagen den 31/5 kl 14:00-16:00 träffas vi på Snuggles Coffeshop Jawa & Bar på Stora Östergatan 33. Det ligger centralt och det tar ca 5 minuter att gå från stationen. Parkering brukar gå att hitta på torget. RME Skåne kommer att finnas på plats med ett par representanter som gärna svarar på frågor och informerar för de som önskar.
Hittar ni oss inte så ring 070-4336486.
 
Ingen föranmälan krävs för någon av träffarna och vi välkomnar både våra medlemmar och de som vill veta mer om sjukdomen.  Självklart är även anhöriga välkomna!
 
 
 
Vi kommer snart att lägga upp hösten program.
 
 
 
Hoppas vi ses!
 
 

Kontakt 

Här är våra kontaktuppgifter. Snabbaste sättet att nå oss är via mejl.
E-post: skane@rme.nu
Webbplats: www.rme.nu/skane
Facebook
RME Skåne sluten grupp för ME-sjuka medlemmar och deras anhöriga. Mejla facebook.ska@rme.nu för att gå med.
RME Skåne öppen grupp

Telefon: 040-16 03 00. Vi lyssnar av telefonsvararen några gånger i veckan. Berätta när vi bäst kan nå dig.

Brev: RME Skåne – Lokalförbundet för ME-patienter, c/o Anders Emmerfors, Kyrkogatan 13, 232 34 Arlöv


Angående val av föreläsare och studiebesök

 
Vi vill bestämt understryka att RME Skånes såväl som RME:s definition av ME/CFS baserar sig på Kanadas konsensusdokument från 2003. Vi följer den vetenskapliga medicinska forskningen på området och tar helt avstånd från sk somatiseringsteorier.
 
När det gäller behandlingsmetoder är vår policy som förening att hålla oss öppna för allt som kan hjälpa oss patienter, vare sig det är den ena eller andra medicinen/ terapin. Vi tar inte ställning för eller emot och rekommenderar inte heller vare sig läkemedel och terapimetoder eftersom detta är helt en sak mellan läkare och patient, respektive terapeut och klient. RME Skåne har bestämt att i vår caféverksamhet bjuda in olika föreläsare som får komma och presentera sig .
Vi vill ha en neutral men öppen hållning, eftersom det ger våra medlemmar möjlighet att veta vad som erbjuds och bilda sig en egen uppfattning. Våra medlemmar får sedan själva ta ställning till vad de vill ta till sig eller inte.
 
RME Skånes styrelse