Fikaträff 2017-06-20 Sommaravslutning i Mjölby

I juni så kommer vi att ha den sista fikaträffen innan sommaruppehållet. Fikaträffen kommer att ta plats i Mjölby hembygdsgård.

När: Tisdagen den 20:e juni kl 14:30-17:30.
Var: Mjölby hembygdsgård
Adress: Norrgårdsgatan 15, 595 41 Mjölby

Fikaträffsansvarig är Ingrid Bergengren som har mobilnummer: 070-558 67 290142-710 29, samt mejladress: ingrid.bergengren.og@rme.nu.

Anmäl dig till Ingrid senast fredag den 16:e – via mail ingrid.bergengren.og@rme.nu.
Tala om ifall du har födoämnesallergier! Vi kommer att ha både gluten- och mjölkfria alternativ.

Denna gång gästas vi av Anders Rosén, forskare på Hälsouniversitetet som på senare år intresserat sig för ME/CFS.
Han har bland annat föreläst om nya forskarrön och samarbetar med/har skrivit artikel tillsammans med Jonas Blomberg, kanske den av de svenska forskarna som hållit på längst med ME.
Anders kommer att berätta om var forskningsfronten står idag och om det spännande samarbetsprojekt som är på gång där stora delar av våra svenska ME-läkare och forskare är med.
Förutom att lyssna på detta hoppingivande föredrag kommer vi att ha tårtkalas – föreningen bjuder i år också!

Både medlemmar, intresserade och anhöriga är som vanligt välkomna.

VÄNLIGEN ANVÄND EJ PARFYMER FÖR ALLERGIKERNAS SKULL.

Vill du samåka med någon så kan du ringa eller maila Ingrid – även ni som kan ta fler i bilen – så fler får en chans att följa med! Den som skjutsar andra kan få bilersättning. Ni kan också skriva i eventets facebook-logg.

Fikaträffarna är en chans att träffa andra drabbade och utbyta erfarenheter, lära sig mer om ME/CFS och inte minst ha en trevlig stund tillsammans med andra som förstår symtomen som hör till vår sjukdom. Vi pratar om ME/CFS, ger varandra råd och stöd, diskuterar vård, vardagsproblem eller annat som de som kommer vill ta upp. För dig som är nyinsjuknad är detta ett bra tillfälle att få ta del av de erfarenheter andra samlat på sig. Hur kan man bli bättre och hur klarar man bäst av att leva med denna sjukdom?

Vi har fikaträff en gång per månad på olika orter i länet och fn växlar vi mellan Mjölby, Linköping och Norrköping. De är alltid på eftermiddagen och vi brukar räkna med att vi vill ha ca 2,5 timme till vårt förfogande – därför växlar starttiden lite efter de olika fikens öppettider.

Varmt välkomna önskar RME Östergötland!