Fikaträff 2016-09-21 Linköping Dahlbergs Café

Hej alla!

Den här månaden är vi lite våghalsiga i RME Östergötland vad gäller fikaträffen och hoppas både på fint väder och att allt ska fungera bättre än sist. Vem minns inte mardrömsfikaträffen på samma fik för ett par år sedan då vi hamnade i en helstökig miljö med kökslammer och högljudda gäster som fick oss att verkligen känna att vi har ME och vi klarar inte det här. Dit ska vi igen gott folk men nu har de glasat in verandan så vi kan sitta mer avskilt och redan förra gången var det ju gott fika, bra allergisortiment och trevlig personal så vi tror det blir bra! Kom och gör oss sällskap i den mysiga miljön i Gamla Linköping! Det är gott att träffa andra med ME och för en gångs skull möta förståelse för alla konstigheter som drabbar en med en diagnos som ME/CFS. Vi kommer säkert att prata om det forskningsgenombrott som just nu är en snackis i ME-världen med hopp om säkrare diagnosticering (enkelt prov) och framtida behandlingsmöjligheter - det vore inte en dag för tidigt!
Alla nya och gamla medlemmar, anhöriga och övriga intresserade hälsas varmt välkomna!

September månads fikaträff nu på onsdag den 21 :e september i Gamla Linköping.

När: Kl. 14.30 – 17.30. Droppa in när du kan!

Vi sitter på den inglasade sommarverandan och njuter av höstsolen – ta gärna med en tröja om det är lite kyligt väder!

Var: Dahlbergs café Kryddtorget 1 (Tornbergska gården) i Gamla Linköping Tel: 013- 12 61 11 info@dahlbergscafe.com ttp://dahlbergscafe.com/

Ring gärna och förbeställ om du har matallergier ( t ex behöver glutenfritt, laktos/mjölkfritt)

Fikaträffsansvariga: Bernt och Helmy Nilsson 013-505 83 bernt.nilsson.og@rme.nu
Hör gärna av dig om du har frågor!

Ring också om ni vill samåka/behöver skjuts så kan vi samordna resorna, särskilt från andra orter i länet. Hör av er även ni som kan ta fler i bilen så fler får en chans att följa med!

Fikaträffarna är en chans att träffa andra drabbade och utbyta erfarenheter, lära sig mer om ME/CFS och inte minst ha en trevlig stund tillsammans med andra som förstår symtomen som hör till vår sjukdom. Vi pratar om ME/CFS; ger varandra råd och stöd, diskuterar vård, vardagsproblem eller annat som de som kommer vill ta upp. För dig som är nyinsjuknad är detta ett bra tillfälle att få ta del av de erfarenheter andra samlat på sig. Hur kan man bli bättre och hur klarar man bäst av att leva med denna sjukdom? Både medlemmar, intresserade och anhöriga är välkomna! Vi har fikaträff en gång per månad på olika orter i länet fn växlar vi mellan Mjölby, Linköping och Norrköping. De är alltid på eftermiddagen och vi brukar räkna med att vi vill ha ca 2,5 timme till vårt förfogande – därför växlar starttiden lite efter de olika fikens öppningstider.

Nästa träff, den 25:E OKTOBER kommer att vara på favoritfiket Centralkonditoriet i Väderstad, väster om Mjölby.

Norrköpingsgruppen
Är du intresserad av träffar lite oftare i Norrköping – kontakta Maj-Britt Hedlund 011-12 04 18 majbritt011@gmail.com

Varmt välkomna alla! :)