Fikaträff 2016-06-21 i Mjölby Hembygdsgård

Sommaren är här! =)

Det är dags för en extra trevlig och givande träff som blir lite av en avslutning på vårens aktiviteter inför RME:s sommaruppehåll i juli. Vi har en favorit i repris denna månad.
Gotahälsans läkare Anders Österberg gästar oss på fikaträffen i Mjölby. Anders är en av landets kunnigaste och mest uppskattade ME-läkare och kommer att berätta lite om sina erfarenheter från Gotahälsans ME/CFS- mottagning. Liksom 2014 blir det hela enkelt och informellt, inte något regelrätt föredrag men med stora möjligheter att ställa frågor om vår diagnos.

Vi bjuder på tårta – gluten- och mjölkfri kommer att finnas!

NÄR: Tisdagen den 21 juni med start kl 14.00 – Anders kommer ca 14.30 och slutar gör vi först när vi själva vill så det går bra att droppa in vartefter...

VAR: Mjölby Hembygdsgård - lugnt och naturskönt belägen på en holme i Svartån – ändå centralt i Mjölby. http://www.hembygd.se/mjolby/om-mjolby-hembygdsgard/

Mjölby Hembygdsgård består av en grupp äldre hus av olika slag som ligger spridda på holmen. Vi hoppas på fint sommarväder så att vi kan sitta ute i den underbara miljön – det finns en rad olika sittplatser, vissa under tak. Vi samlas vid den åttakantiga kaffestugan som du hittar till om du går grusgången rakt fram från P-platsen, förbi Vandrahemmets hus med reception på vänster hand och svänger vänster runt huset. Vi har också hyrt hembygdsgårdens trevliga samlingslokal som ligger i hembygdsmuséet dvs stora huset mittemot vandrarhemmet så vi har alla möjligheter att ha en bra träff oavsett väder. Du hittar oss - vi skyltar!

Hungrig?
RME Ög bjuder som sagt på tårta men du kanske vill ha mer att äta? Vandrarhemmet som står för kaffestugan har gott hembakat fikabröd men inte så stort utbud. De serverar kaffe, te, bullar, sockerkaka, småkakor – ostfrallor är enda smörgåsen. Vill man ha något annat tex matigare mackor eller som jag har födoämnesallergier handlar man med detta från det närbelägna Wienerbageriet som man passerar när man svänger in mot Hembygdsgården. Detta är helt OK med Vandrarhemmet – vi tyckte båda att det var en enkel och bra lösning.
Fråga före vad som finns på Vandrarhemmet tel.nr 0142- 100 16, säkrast mellan 8-10.
Fråga eller beställa gluten, mjölkfria bakverk och smörgåsar – ring Wienerbageriet 0142-48 48 38 helst på måndagen se mer www.wiba.se

Träffansvarig: Ingrid Bergengren 0142-710 29, 070-558 67 29 ingrid.bergengren.og@rme.nu och Helena Vävinggren tel 072 –303 20 22 helena@vavinggren.se

Ring oss, Helena lättast att få tag på, om ni behöver skjuts så kan vi samordna resorna från andra orter i länet -även ni som kan ta fler i bilen - så fler får en chans att följa med!

Fikaträffarna är en chans att träffa andra drabbade och utbyta erfarenheter, lära sig mer om ME/CFS och inte minst ha en trevlig stund tillsammans med andra som förstår symtomen som hör till vår sjukdom. Vi pratar om ME/CFS; ger varandra råd och stöd, diskuterar vård, vardagsproblem eller annat som de som kommer vill ta upp. För dig som är nyinsjuknad är detta ett bra tillfälle att få ta del av de erfarenheter andra samlat på sig. Hur kan man bli bättre och hur klarar man bäst av att leva med denna sjukdom?
Både medlemmar, intresserade och anhöriga är välkomna! Vi har fikaträff en gång per månad på olika orter i länet och för närvarande växlar vi mellan Mjölby, Linköping och Norrköping. De är alltid på eftermiddagen och vi brukar räkna med att vi vill ha ca 2,5 timme till vårt förfogande – därför växlar starttiden lite efter de olika fikens öppningstider.

Nästa träff, i augusti (i juli har vi sommaruppehåll), kommer att vara i Norrköping.

Vi hälsar alla medlemmar och anhöriga välkomna till dagens träff! =)