Varmt välkommen till RME

Riksföreningen för ME-patienter (RME) är en rikstäckande ideell förening som organiserar patienter med ME/CFS sedan 1993. RME har för närvarande ca 1750 medlemmar runt om i Sverige.

Vårt uppdrag är att ge stöd och råd till ME/CFS-patienter och deras anhöriga. Vi följer den internationella forskningens framsteg och för en dialog med vårdgivare och myndigheter på olika plan för att hålla dem uppdaterade om de senaste rönen.

ME/CFS är klassad som en neurologisk sjukdom och biomedicinsk forskning har bland annat funnit avvikelser i nervsystem, immunförsvar och hormonsystem. Sjukdomen är kronisk, men pågående forskning ger hopp om bättre och effektivare behandlingar i framtiden. Läs mer om ME/CFS, RME och de lokala föreningarna.

Förväxla oss inte med andra aktörer! Läs mer här!


Miljoner saknas på grund av ME/CFS

Vill du hjälpa?
Riksföreningen för ME-patienters forskningskonto:
Bankgiro: 136-7481
Swish: 123 056 33 95

Den 12 maj är det internationella ME/CFS-dagen. Då kommer människor över hela världen att kampanja tillsammans för att uppmärksamma ME/CFS. Temat är #millionsmissing – miljoner människor saknas från sina liv på grund av ME/CFS.

I Sverige kommer vi att finnas på nätet och det kommer även att hållas ett antal fysiska aktioner runt om i landet den 12:e maj. Information om dessa kommer snart.

Vill du vara med och delta i aktiviteterna?

Titta in på https://www.facebook.com/events/1767892339894611/ och läs om våra virtuella och fysiska aktioner. På RME:s FB-sida, www.facebook.com/RMESverige finns det flyers, omslagsbilder samt Twibbon för delning. Vill du dela ut materialet? Kontakta press@rme.nu om du vill ha flygblad och affischer för tryck. Läs mer om kampanjen på millionsmissing.org.


Konferensbild 2016

RME arrangerade två konferensdagar om ME/CFS, den 19 och 20 oktober i Umeå respektive Stockholm.

Klicka här för att komma till inspelade föredrag från Stockholm

Klicka här för att komma till inspelade föredrag från Umeå


Kampanjbild Forskning

Influensan som aldrig går över

Många ME/CFS-sjuka beskriver sin sjukdom som en influensa. Förutom att den inte går över. De flesta insjuknar plötsligt efter en infektion och blir aldrig mer friska.

Den 12 maj är det internationella ME/CFS-dagen. Under hela maj över uppmärksammas en grupp svårt sjuka patienter som ofta står utan både korrekt diagnos och behandling. Några möjliga behandlingar är på gång men på grund av brist på forskningsmedel går det långsamt.

Hjälp oss att lösa gåtan! Swisha till 123 056 33 95 - Alla insamlade medel går oavkortat till biomedicinsk forskning om ME/CFS.


De osynliga – Ett bildspel om svår ME/CFS

Se den berörande filmen om de svårast sjuka.

Klicka här för att se inspelade presentationer från konferensen

English version


Gåvokonto

Du är välkommen att bidra till RMEs verksamhet genom donationer till vårt gåvokonto. Tillgångarna på detta konto används till särskilda projekt, t.ex. seminarier med utländska föredragshållare m.m., som ligger utanför föreningens löpande verksamhet.

Bankgironummer: 782-0517
Swishnummer: 123 252 98 16 (mottagare: RME Gåvor)

Forskningskonto

RME har upprättat ett särskilt konto för donationer till biomedicinsk ME/CFS-forskning. RMEs styrelse kommer att fördela gåvor till detta konto till forskningsprojekt, som styrelsen bedömer som mest angelägna för RMEs medlemmar.

Bankgironummer: 136-7481
Swishnummer: 123 056 33 95 (mottagare: RME Forskning)


Boken Trött är fel ord

För beställning av och information om boken Trött är fel ord - Om att leva med den osynliga sjukdomen ME/CFS, utgiven av RME 2011, gå till länk


Kontakta oss oss gärna för mer information.